bg en ru

местоположение


View Моите запазени места in a larger map
България се намира в югоизточна Европа, в източната част на Балкански полуостров.Граничи на север с Румъния, на запад със Сърбия и Македония, на юг с Гърция и на югоизток с Турция.На изток по протежение на бреговата ивица, страната се мие от водите на Черно море.

Варна е третия по големина град в България и е разположен по бреговете на Черно море и Варненското езеро.Населението на Варна е 334 000 души, което го прави най – големия град в северна България и българското черноморие.Градът често е наричан „Морската столица на България” или „Лятната столица на България”.Важен културен и туристически център, изходна точказа курортите по северното черноморие.

На 8 км от Варна, по посока Златни пясъци се намира к.к. „ Св.Св. Константин и Елена”. Това е най – стариятбългарски курортен комплекс.Климатът тук се характеризира като континентално – средиземноморски, с горещо и сухо лято.Курортът е разположен в много красива широколистна гора. На неговата територия има 7 минерални извора. Температурата на водата е между 40 и 60 градуса. Наличието на минерални извори го прави популярна спа дестинация на морския бряг.Тук се намира и стария манастир „ Свети Свети Константин и Елена”, чиято история не е известна, но се знае , че в началото на XIX век е бил възстановен.Изключително благоприятния климат на курорта и наличието на минерални извори са го превърнали в популярно място и се е развило като курорт още в началото на ХХ век.В “Свети Свети Константин и Елена” има минерални басейни, яхтено пристанище, тенис кортове, футболни игрища и разнообразни водни атракциони . Наблизо се намира и Евксиноград- лятната резиденция на българските монарси Александър I, Фердинанд и Борис III.

Вили